Foto: TT

Mahindra målet – om Nevs når fram

Uppdaterad
Publicerad

Det är den indiska Mahindra-koncernen som planeras att bli ny huvudägare av elbilstillverkaren Nevs. Det menar en av underleverantörerna som inkommit med ett yttrande till Vänersborgs tingsrätt angående Nevs begäran om förlängd rekonstruktion.

Om det stämmer bekräftas de rykten som förekommit sedan Nevs i förra veckan meddelat att man tecknat en avsiktsförklaring med en ny ägare.

Nevs begäran om förlängd tid för att rekonstruera företaget möts inte av enbart applåder i de yttranden som kommit till tingsrätten. Flera fordringsägare är kritiska till den nedskrivning av skulderna som enligt Nevs och rekonstruktören är nödvändig för bolagets överlevnad.

Nevs

Leannova, som är Nevs största fordringsägare med ett krav på cirka 100 miljoner kronor, skriver i sitt yttrande att företaget motsätter sig en ackordsuppgörelse som innebär att man inte får betalt för leveranser och utfört arbete. I deras yttrande framgår att de tror att det är den  indiska Mahindra-koncernen som planeras att bli ny huvudägare.

Det finns fortfarande inga officiella uttalanden om vem den nya ägaren blir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nevs

Mer i ämnet