Maj-Lis och Göran har funnit varandra och kärleken under pandemin. Foto: SVT

Maj-Lis, 72, vågade nätdejta för första gången under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Att vara över 70 år och leva med restriktioner kändes ensamt för Maj-Lis Algiréne. Hon provade därför att ladda upp en profil på en nätdejtingsida och sedan dess har inget varit sig likt.

– Livet har blivit så mycket bättre. Jag är väldigt glad att jag vågade prova och hade turen att Göran kom in i mitt liv, säger hon.

Bara några kilometer bort hade nämligen Göran Stjern, 77, i Grebbestad gjort precis samma sak som Maj-Lis. Några dagar efter att de båda för första gången någonsin provat på livet på en nätdejtingsajt så blev det en träff. Som följdes av fler och fler.

– Vi kände att det klickade båda två, säger Göran och Maj-Lis i mun på varandra.

Pandemipatrullen i Väst

”Nu har allt vänt”

De vill berätta sin solskenshistoria för att inspirera fler personer i deras ålder, som kan ha tvingats till ofrivillig isolering, att det finns hopp.

– Jag hade så mörka tankar för ett år sedan och kände att livet knappt var värt att leva. Nu har allt vänt, att vara kär känns precis som förr, säger Maj-Lis och tillsammans berättar paret om hur förra sommaren fylldes av båtturer, bad, fiske och promenader.

Nu ser båda två fram emot att få upptäcka ett gemensamt intresse de har, men som på grund av pandemin inte har blivit av än. Nämligen att dansa.

Har du en historia att berätta?

Varje vecka kommer vi åka ut och träffa nya personer som får berätta hur pandemin påverkar deras vardag. Vill du att pandemipatrullen ska besöka dig? Hör av dig till oss via formuläret nedan – eller skicka in en egen video, så kanske det är just DIG Pandemipatrullen åker till härnäst!

Klicka här för att komma till frågeformuläret.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt

• Ring alltid 112 i akuta lägen

• Mind Självmordslinjen (anhöriga kan också höra av sig)

90101 (Dygnet runt)

chat.mind.se/mejlsvar@mind.se

• Droghjälpen

020-919191 (måndagar & torsdagar 09.00-16.00)

https://droghjalpen.se/

• Föräldralinjen

020 – 85 20 00 (10.00-15.00)

• Jourhavande medmänniska

08-702 16 80 (21.00-06.00)

• Spes – Suicidprevention och efterlevandes stöd

020 – 18 18 00 (19.00-22.00)

• Vårdguiden – 1177

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pandemipatrullen i Väst

Mer i ämnet