Man allvarligt skadad efter knivöverfall

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern är svårt skadad efter att flera gånger ha blivit knivhuggen i överkroppen och huvudet i Angered i Göteborg under onsdagskvällen.

– Det är en ganska ful knivskärning där offret efter anfallet lyckats ta sig med spårvagn till hållplatsen vid Gamlestadstorget. Han har givetvis blött ner rejält på vägen, något som rönt mycket uppmärksamhet, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg till TT.

Många hugg

Väl framme vid Gamlestaden larmade den omtöcknade mannen polisen.

– När vi kom till platsen var han allvarligt skadad men inte livshotande. Men han har fått många hugg mot överkropp och huvud och är riktigt dålig. Han fördes med ambulans till sjukhus, säger Martina Saghamre.

Två gripna

Kort efter händelsen lyckades polisen gripa två personer misstänkta för överfallet.

– Genom kontakt med en uppmärksam allmänhet så grep vi en 29-årig man och en 32-årig man i en lägenhet och de är nu misstänkta för grov misshandel, säger Martina Saghamre.

Samtliga inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.