Foto: SVT/Montage

Man häktad efter mord på frisersalong i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord på en frisersalong i Högsbo i Göteborg i juli.

– Det är positivt för utredningen att han är häktad nu, det gör att man kan fortsätta arbeta, säger åklagare Maria Thorell.

Mordet på frisersalongen i Högsbo inträffade mitt på dagen den 9 juli och har av polisen kopplats till en av gängkonflikterna i Göteborg. Flera personer blev vittnen då en man i 25-årsåldern blev skjuten till döds.

Tidigare i veckan anhölls en man från Kungsbacka misstänkt för medhjälp till mordet, som filmades av en övervakningskamera inne på salongen. Mannen är även misstänkt för grovt vapenbrott. Enligt polisen är det teknisk bevisning som ligger till grund för misstankarna.

Fortsatt utredning

Det var två beväpnade män som via en bakdörr tog sig in i frisersalongen och sköt mannen som satt i frisörstolen. Om det finns fler misstänkta vill kammaråklagare Maria Thorell inte berätta i nuläget.

– Det är klart att det är positivt för utredningen att han är häktad nu. Det gör att man kan arbeta ostört. Polisen arbetar intensivt med detta, säger Maria Thorell.

Hur ställer sig mannen till brottsanklagelserna?

– Han förnekar brott, säger Maria Thorell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.