Idag åtalades en man för ett mord i Trollhättan i februari. På bilden söker polisens hundförare efter spår några timmar efter mordet. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Man åtalad för mord i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern åtalas under fredagen för ett knivmord i Trollhättan i slutet av februari. Mannen själv förnekar brott.

– Han säger att han visserligen gjorde utfall, men bara försvarade sig, säger kammaråklagare Robert Beckard.

Mordet skedde i ett område i Trollhättan där kommunen uppfört enklare boenden för människor med sociala problem. Natten den 23-24 februari i år uppstod ett bråk mellan några boende. Det fanns även kompisar till dessa på platsen. Orsaken till bråket är oklart men kan enligt åklagaren handla om pengar.

– Jag menar att den som är åtalad för mord är den drivande och aggressive och den som provocerar fram det som händer, säger kammaråklagare Robert Beckard och fortsätter:

-  I en slänt mellan två av barackerna hugger han ihjäl den andre, som är några år äldre. Ett av huggen går rakt in i bröstet, säger kammaråklagare Robert Beckard.

Förnekar brott

Den åtalade mannen medger att han varit på platsen och deltagit i bråket. Han säger också att han gjort utfall med ett knivliknande föremål, men att detta skett i självförsvar sedan den andre attackerat honom. Alltså det som på juristspråk heter nödvärn.

Enligt åklagaren är det lite oklart om den nu avlidne mannen också hade något vapen vid konfrontationen.

– Det kan var så att han haft något tillhygge i handen.

Grov misshandel

Som alternativyrkande har Robert Beckard angivit grov misshandel och vållande till annans död.

Förutom teknisk bevisning lutar han sig mot vittnesberättelser.

– Det fanns folk i närheten som såg vad som hände både innan, under och efteråt, säger han.

SVT Nyheter Väst har sökt sök den åtalade mannens försvarsadvokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.