En man åtalas, misstänkt för att ha mördat en kvinna i Falköping. Foto: Christian Svensson

Man åtalas för mord på ex-sambo i Falköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas för att med flera knivhugg ha mördat sin tidigare sambo i Falköping i juni. Han åtalas även för flera fall av grov misshandel och för grovt barnfridsbrott.

Det våldsamma dådet skedde i Falköping en kväll i juni. Kvinnan och mannens barn befann sig i mannens lägenhet när han gick till attack. Barnen ska först ha lyckats ta kniven från pappan, så att deras skadade mamma kunde fly ur lägenheten till sin bil, som stod utanför.

Men mannen följde efter med en annan kniv och fortsatte det dödliga angreppet när kvinnan satt i bilen. Ett vittne ingrep och kunde ta kniven. Men kvinnans liv gick inte att rädda.

Polisen kom snabbt till platsen och mannen greps kort därefter. Flera personer blev vittnen till händelsen, enligt åklagaren.

Väldigt grov brottslighet

Nu åtalas mannen för mord, grov misshandel av barnen, och en rad fall av barnfridsbrott.

– Detta är väldigt grov brottslighet, säger kammaråklagare Jakob Holmberg.

Mannen medger att han knivhuggit sin tidigare sambo. Men enligt åtalet anser mannen att han agerade i nödvärn, eftersom andra personer utsatte honom för en komplott.

Mannens advokat vill inte kommentera åtalet.

Rättegången i Skaraborgs tingsrätt börjar i nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.