Man attackerade poliser med brandsläckare

Uppdaterad
Publicerad

Tre poliser har behövt uppsöka sjukvård efter att ha blivit attackerade med en pulverbrandsläckare under fredagsnatten.

Det var när poliserna åkte på ett inbrottslarm i Borås vid tre-tiden som den misstänkte inbrottstjuven ska ha sprutat med en pulverbrandsläckare emot dem. Tre poliser fick uppsöka sjukvård för besvär efter händelsen.

– Jag vet inte hur de mår i nuläget, men dom har i vart fall varit såpass påverkade så de har sökt sjukvård, säger Hans-Jörgen Ostler, vakthavande befäl hos polisen.

Polisen: ”Det är ett jädra tryck i behållarna”

Han berättar att det är ett jättetryck i en pulverbrandsläckare och att det finns en massa fina kristaller som tar sig ner i luftvägarna och skapar irritation och kan leda till näsblod.

– Det är ett jädra tryck i behållarna och det kommer ut hela moln av pulver på en sekund, säger Hans-Jörgen Ostler, som själv tidigare varit med om en olycka med en sådan pulverbrandsläckare.

Känd av polisen sedan tidigare

Den misstänkta gärningsmannen, en man i 55-årsåldern, är känd av polisen sedan tidigare. Han är nu gripen misstänkt för stöld genom inbrott och för våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.