En av firmabilarna fotograferad under färd. Foto: Polisen

Män bakom flyttfirma frias på de flesta punkter

Publicerad

På onsdagen kom domen mot en flyttfirma i Alingsås där sex personer stått åtalade för bedrägerier och utpressning. Männen frias på de flesta punkter.

I november åtalades sex män bakom flyttfirman för att systematiskt utövat utpressning och bedragit flera personer som varit mitt uppe i en flytt. Det handlade om totalt 28 brottstillfällen över hela landet, något som SVT Nyheter Väst rapporterat om tidigare.

Brotten ska i huvudsak ha begåtts under 2017  och de åtalade personerna är hemmahörande i Borås med omnejd. Minst 28 personer ska ha drabbats.

Frias i de flesta fall

Under onsdagen kom domen, rapporterar P4 Sjuhärad. Alingsås tingsrätt har prövat de flesta av åtalspunkterna men några återstår fortfarande, vilket kommer meddelas i en kommande dom.

Nästan alla av de över 20 åtalspunkterna ogillas, men tre av de åtalade fälldes för ett par mindre allvarliga brott i samband med verksamheten och får böter samt villkorlig dom.

LÄS MER: Flyttfirman gjorde livet till ett kaos för Maria

LÄS MER: Flyttbyrå lurar fler kunder under nytt namn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.