Skövde Arena fick utrymmas vid 12.30-tiden i måndags, efter att ha mottagit ett bombhot. Foto: SVT

Misstänkt för bombhotet mot Arena Skövde har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som tidigare satt anhållen misstänkt för grovt olaga hot har nu släppts på fri fot. Åklagaren begärde honom häktad under torsdagsförmiddagen, men under eftermiddagens häktesförhandling avslogs det yrkandet. Misstankarna mot mannen kvarstår dock.

Bombhot ringdes in på måndagen

Det var i måndags som ett bombhot riktades på idrottsanläggningen Arena Skövde, som fick evakueras. Senare under dagen anhölls mannen. I och med att hotet uttalades via telefon, kunde polisen snabbt hitta en misstänkt.

– Man har spårat det telefonsamtalet som ringdes in, säger Hampus Sabel, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Skövde.

Inga uppgifter om motiv

Vet man varför den misstänkte mannen ska ha ringt in bombhotet?

– Detaljer om motiv och sådant vill jag inte gå in på nu, säger Hampus Sabel.

Misstanke kvarstår

På torsdagseftermiddagen släpptes mannen på fri fot, då tingsrätten avslog yrkandet om häktning. Han är dock fortfarande misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– Anledningen till att vi yrkade på häktning var att den misstänkte har pekat ut en annan person, som ska ha ringt in det här hotet. Vi ville kunna förhöra den utpekade utan att den misstänkte skulle kunna ha någon kontakt med den personen, säger Hampus Sabel.

Den misstänkte mannen nekar till brott.

Så här sa kommunens kommunikationschef Anna Hartung i samband med att arenan utrymdes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.