• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Dansande personer rånade man i Brunnsparken

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv två-tiden natten till torsdag blev en man bestulen vid Brunnsparken i Göteborg. Han blev distraherad av ”dansande personer”.

Det var först efter själva ”dansuppvisningen” som mannen insåg att han blivit av med sin mobiltelefon och halskedja. Polisen larmades först en kvart efter att mannen blivit bestulen och han hade då tagit sig från Brunnsparken till Järntorget.

– Det ska ha varit tre män som ”dansat” runt offret och under tiden tagit hans värdesaker, säger Magnus Nordqvist vakthavande befäl polisen i Väst.

Enligt Nordqvist är detta en metod som sett förr.

– Ja, det känner vi igen sedan tidigare.

Polisen sökte i området, men har inte kunnat gripa någon misstänkt. Brottet rubriceras som rån alternativ grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.