Man blev rånad i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

En man blev natten till söndag rånad i sin egen bostad i Olskroken i Göteborg. En av gärningsmännen hotade mannen med något som verkade vara en pistol.

Det var vid 3-tiden i natt som en man i Göteborg blev utsatt för ett grovt rån. En man och en kvinna tog sig med största sannolikhet in genom ett fönster och hotade mannen med något som verkade vara en pistol.

– Personen låg och sov i lägenheten när de här personerna tog sig in, säger Christer Fuxborg presstalesperson på polisen. 

Inga spår

Bostadsinnehavaren blir av med en mobiltelefon, några datorer och kontokort. Polisen sökte med hund i området under natten och spärrar av för teknisk undersökning men hittar inga spår efter gärningsmännen. Nu tittar polisen på om lägenheten är slumpartat utvald eller om gärningsmännen valt just den personen.

– Vi har spärrat av och teknikerna kommer dit idag, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.