Polisen larmades till brottsplatsen efter att en väninna till offret slagit larm. I dag dömdes en 37-årig man för mord. Foto: SVT

Man döms till vård för knivmord i Majorna

Publicerad

Den man som åtalats för mordet på en kvinna i majorna i våras har fått sin dom. Mannen – en bekant till offret – bedöms lida av en allvarlig psykisk störning, och döms därför till rättspsykiatrisk vård.

Det var den 5 mars som en kvinna larmade polisen. Hon hade letat efter sin väninna, och när hon begav sig till väninnans lägenhet hittade hon henne död, med ett stort antal skador på kroppen. Dagen efter grep polisen en 37-årig man, och han kom senare att åtalas för mordet. I dag föll domen: Rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

– Jag vet utgången men har inte läst hela domen än, och jag har inte hunnit prata med min klient. Vi kommer att gå igenom domen tillsammans, säger advokat Mats Dahlgren.

Döms för flera brott – frias från ofredande

Mannen döms även för grov misshandel och mordförsök, två brott som begicks dagen innan den mördade kvinnan påträffades. Han åtalades också för ofredande, men friades på den punkten.

Kan komma att överklaga delar av domen

37-åringen har nekat både till mord, mordförsök och ofredande. Han har dock erkänt misshandel av normalgraden. Nu kan det bli aktuellt att överklaga domen, enligt mannens advokat.

– Han nekar ju till vissa delar och jag kan tänka mig att vi möjligtvis överklagar just de delarna. Men jag måste först samråda med min klient och gå igenom domskälen, säger Mats Dahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.