I ett första skede samlar Missing People in all information de kan för att planera sina sökområden. Foto: Jesper Mattsson SVT

Man försvunnen i 10 år – nu engagerar sig Missing People

Uppdaterad
Publicerad

För 10 år sedan försvann den då 41-årige mannen i Ljungskile. Ännu har han inte återfunnits och nu engagerar sig Missing People i att försöka hitta mannen.

Det var den 13 oktober 2008 som mannen anmäldes försvunnen, efter att inte ha dykt upp på sitt jobb. Enligt Bohusläningen ska en vän ha sett brytmärken på mannens ytterdörr. 

Teori om mord

En teori som polisen haft är att mannen fördes bort mot sin vilja och sedan mördades. Från en övervakningskamera som mannen själv hade syns en bil röra sig utanför huset under natten han försvann, skriver Bohusläningen.

– Den största sannolikheten är att de som färdas där har med försvinnandet att göra, har Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens utredningar av grova brott i Fyrbodal, tidigare berättat, för Bohusläningen.

Trots intensivt sökande har polisen inte lyckats hitta mannen, något som tärt på nära familjemedlemmar.

– Det har gått tio år nu. Vi vill ha svar. Vi vill ha en kropp att begrava så vi får en plats att gå till och sörja honom på, säger systern till tidningen.

Missing People inkopplade

Nu, 10 år senare, engagerar sig frivilligorganisationen Missing People i fallet. Via sin Facebook-sida har det gjorts ett inlägg om att de söker uppgifter som kan leda till att mannen hittas.

De skriver bland annat: ”Anhöriga lever i svår ovisshet och behöver få svar på var han finns.”

En av de som deltar i sökandet är Kenneth Edström.

– Vi kommer att leta, men i det här läget samlar vi på oss så mycket information vi kan för att se om vi kan hitta några områden som vi kan titta extra på. När, var och med vad vi letar går vi inte ut med eftersom det är ett så speciellt ärende, säger han.

Förtydligande: 2008 försvann två män från Uddevalla och Ljungskile. Det fall som Missing People nu har valt att engagera sig i gäller mannen som försvann från Ljungskile.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.