Man grovt misshandlad i Lundby

Uppdaterad
Publicerad

En 50-årig man blev knivskadad under tisdagskvällen och fördes till sjukhus med lättare skador.

– Exakt vad som hänt vet vi inte, det verkar som ett lägenhetsbråk. Den yngre mannen, som själv ringde in anmälan, ger upp utan motstånd när vi kommer till platsen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson polisen Västra Götaland.

Inledningsvis trodde polisen att det var fråga om ett försök till mord alternativt dråp, då den 50-årige mannen verkade vara allvarligt skadad. Senare visade det sig att mannen inte var så allvarligt skadad, men troligen knivskuren med den kniv som hittades i lägenheten.

– Vi kanske kan göra ett förhör med den skadade mannen under kvälllen, men det får sjukvården avgöra, säger Stefan Gustafsson.

Polisen grep, utan motstånd, den man som själv larmat om händelsen. Han uppgav till SOS att han trodde att han eventuellt mördat den 50-årige mannen, vilket alltså visade sig vara felaktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.