Under söndagen sköts en man till döds i Hjällbo. Detta efter att det varit oroligt i området sedan i fredags. Foto: TT

Tre män häktade efter upploppet i Hjällbo

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 25-årsåldern har häktats misstänkta på sannolika skäl för våldsamt upplopp efter händelserna i Hjällbo i Göteborg i fredags.

– Det här är glädjande för den fortsatta utredningen. Nu kan vi arbeta ostört med fortsättningen, säger kammaråklagare Fredrik Berglund till SVT Nyheter Väst.

Under fredagen omhändertogs 32 personer av polisen efter att ett bråk urartat i upplopp i stadsdelen Hjällbo i Göteborg. Händelsen utreds som våldsamt upplopp. Polisen valde sedan att inleda en så kallad särskild händelse på grund av oro för att bråket skulle eskalera och har ökat sin närvaro i stadsdelen.

I efterdyningarna av upploppet, under söndagen, larmades polisen återigen till Hjällbo. Där sköts en man, en flerbarnsfar i 45-årsåldern, ihjäl. Ytterligare tre personer skadades.

Konflikten i Hjällbo

”Mycket material att sammanställa”

Under måndagen meddelade åklagarmyndigheten att tre personer begärs häktade för upploppen under fredagskvällen.

– Vi har mycket material att sammanställa, filmer från kameraövervakningen samt det faktum att ett flertal poliser var på platsen när det skedde, säger kammaråklagare Fredrik Berglund

Advokat Magnus Johansson företräder en av de tre häktade männen. Johanssons säger till SVT Nyheter Väst att hans klient mycket tydligt förnekar brott.

– Han har inte deltagit i våldsamt upplopp, han tillbakavisar det å det bestämdaste, säger en av de häktades försvarare Magnus Johansson.

Ingen har ännu gripits för det dödande skottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten i Hjällbo

Mer i ämnet