Kammaråklagare Stefan Lind på väg in till häktningsförhandlingen. Foto: SVT

Man häktad för mord och grovt vapenbrott efter dödsskjutningen i Utby

Uppdaterad
Publicerad

Efter skjutningen i Utby i lördags, då en ung kvinna dog, häktades i dag en man i 25-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Under eftermiddagens förhandlingar i Göteborgs tingsrätt erkände mannen grovt vapenbrott men förnekar mord. Advokat Payam Hatami, som ersatte Björn Hurtig under häktningsförhandlingen, säger att hans klient hävdar att kvinnan har dött av egen förskyllan.

Efter ungefär en timmes förhandlingar valde tingsrätten att häkta mannen i 25-års åldern på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott. Åtal skall vara väckt senast den 21 Maj.

Åklagaren nöjd

Kammaråklagaren Stefan Lind är nöjd med tingsrättens beslut.

– Jag är nöjd, men kommer inte att hinna väcka åtal innan den 21 Maj.

Varför inte?

– Det återstår viss spårsökning och alla labbresultat kommer inte vara färdiga tills dess, säger Stefan Lind, Kammaråklagare.

Stefan Lind vill inte gå in på eventuellt motiv, men säger att den häktade och den döda kvinnan skall ha haft någon form av relation.

Vittnesuppgifter intressanta

Det var under lördagen som polis larmades till en lägenhet i Utby i Göteborg då grannar hört skottlossning. En kvinna hittades allvarligt skadad och hon avled senare. Mannen som nu är häktad befann sig också i lägenheten när polisen kom till platsen.

Vad som hände i lägenheten återstår nu för polisen att utreda. Ärendet skall även prioriteras av NFC (Nationellt Forensiskt Centrum). 

-Vi är mycket intresserade av vittnesuppgifter om någon såg eller hörde något under lördagsmorgonen mellan klockan åtta och halvtio, säger Stefan Lind.

Den misstänkte dömd för grova brott

Göteborgs Posten har tagit fram uppgifter att den häktade mannen är ledande i ett kriminellt nätverk i nordöstra Göteborg. Han är tidigare dömd för bland annat rån, olaga frihetsberövande, ett större antal narkotikabrott, flera fall av grov misshandel och dessutom grova stölder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.