En kvinna ska ha kastats ut från femte våningen i Uddevalla. Foto: Mikael Berglund / Nyheter STO

Man häktad för mordförsök i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern häktades i dag misstänkt för försök till mord på en kvinna som han ska ha kastat ut från en balkong på femte våningen i Uddevalla, men utredningen saknar fortfarande starka bevis.

Det var under natten mellan torsdag och fredag förra veckan som en kvinna i 30-årsåldern föll från femte våningen och skadade sig allvarligt. Polisen misstänker att hon kastats eller knuffats ut från balkongen.

Kvinnan fördes till sjukhus där hon sövdes ner. Hennes tillstånd uppges vara stabilt men eftersom hon har fortsatt nedsövd han hon ännu inte kunnat förhöras om vad som hände.

Inte tillräckligt starka bevis

Den man som nu häktats är bosatt i Uddevalla och var samlad men märkbart tagen av allvaret under dagens häktningsförhandling.

Åklagaren ville se häktning på sannolika skäl, men tingsrätten ansåg att utredningen inte var tillräckligt stark. I stället häktades mannen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, i väntan på att utredningen ska gå vidare. Mannen själv nekar helt till brott.

– Det var väntat. Det finns ingen bevisning och hans berättelse är trovärdig, säger mannens försvarsadvokat, Malin Wassén Kjellberg.

Senast om en vecka ska häktningen omförhandlas.

Kvinnan måste höras

Flera personer som enligt åklagaren ”reagerat på händelseförloppet” har hörts i utredningen, men det är bara den misstänkte mannen och den skadade kvinnan som vet exakt vad som hände på balkongen.

– Det mest angelägna nu är att höra målsäganden. Jag hoppas att det ska ske under veckan, säger åklagare Caroline Fransson.

Hon är förtegen om detaljerna i utredningen, men säger att mannen och kvinnan har någon form av relation sedan tidigare.

LÄS MER: Två män anhölls misstänkta för mordförsök

Inledningsvis var två män misstänkta för mordförsöket, men den andre mannen har släppts på fri fot.

– Jag har inte lagt ner misstankarna mot honom ännu, men de har minskat kraftigt, säger Caroline Fransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.