Foto: Robert Betzehag

En man anhållen misstänkt för mord i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades död i en lägenhet i centrala Trollhättan på fredagsmorgonen. Nu har en man anhållits misstänkt för mord. Han ska ha befunnit sig i den lägenhet där den avlidne mannen påträffades, enligt polisen.

Till en början var polisen förtegen kring händelsen, och gjorde tekniska undersökningar både i och utanför lägenheten. Bland annat spärrade de av en container i närheten. Först halv tre på eftermiddagen meddelade polisen att de utredde dödsfallet som ett misstänkt mord.

– Det rör sig om misstänkt mord, och det är en man i 30-årsåldern man som hittas avliden i en lägenhet, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Mordet i Trollhätan

Hans lägenhet?

– Jag går inte in på några ytterligare omständigheter.

Man i 55-årsåldern misstänkt för mord

Polisen uppger nu också att en man är misstänkt för mordet.

– En man i 55-årsåldern som befann sig i lägenheten har anhållits, misstänkt för mord, säger Anna Göransson.

Fler förhör och dörrknackning i väntan på teknisk analys

Det var efter ett förhör med mannen som polis delgav honom misstanke och mannen anhölls senare av åklagare. Nu fortsätter polisens arbete med att reda ut vad som ligger bakom mannens död.

– Det har genomförts en teknisk undersökning av lägenheten under dagen. Det har också genomförts dörrknackning på adressen, och vi är intresserade av eventuella tips och iakttagelser. Förhör har hållits med den anhållne, och nya förhör ska hållas, säger Anna Göransson och tillägger:

– Nu inväntar vi analysresultaten av den tekniska undersökningen. Det kan dröja några dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Trollhätan

Mer i ämnet