Man hittad död i brandrester i sommarstuga vid Marstrand

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död i den sommarstuga utanför Marstrand som brann ner till grunden natten mot torsdag i förra veckan.

– Den döde mannen hittades av av våra tekniker i fredags, och han har ännu inte identifierats, säger Niklas Heed, förundersökningsledare vid polisen i Kungälv Ale.

När räddningstjänsten kom till brandplatsen vid halv ett-tiden på natten var sommarstugan helt övertänd. Det var då oklart i fall några människor kommit till skada. Men nu står det klart att en man hittats död i brandresterna.

Misstänkt mordbrand

– Vi väntar på ytterligare teknisk undersökning under veckan för att kunna säkerställa hur branden har startat. Rubriceringen är alltid misstänkt mordbrand sådana här gånger, säger Niklas Heed, förundersökningsledare vid polisen i Kungälv Ale till SVT Nyheter Väst.

Det var när eftersläckningsarbetet var avslutat och det hade svalnat på platsen som polisens tekniker hittade den döde mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.