Försvunnen man hittad död på udde i Strömstad

Uppdaterad
Publicerad

En man har anträffats död på en udde i Strömstad, och en förundersökning om misstänkt mord är inledd. Den avlidne mannen var anmäld försvunnen sedan tidigare, enligt polisen.

Efter att polisen strax efter klockan två på fredagseftermiddagen fått ett telefonsamtal om en misstänkt avliden person utomhus, begav sig polisen till platsen och kunde där konstatera att mannen var död. Nu ska polisen genomföra en teknisk undersökning på platsen, och kroppen kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning.

Det finns inga omedelbara och uppenbara tecken på att mannen kan ha utsatts för ett brott.

– Vi vet aldrig innan det är helt utrett, förstås. Men jag har medvetet inte rubricerat det som misstänkt mord, utan som anträffad död person, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

På lördagsmorgonen meddelade polisen att den avlidne, en man i 40-årsåldern, var anmäld försvunnen sedan tidigare. Hans anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.