Man hittad död i Svenljunga – inte utsatt för brott

Uppdaterad
Publicerad

Kvart i två på måndagen hittades en person död utomhus i en ort i Svenljunga kommun. Polisen har inlett en förundersökning om mord, men konstaterar att inget tyder på att mannen utsatts för brott.

Dödsorsaken är än så länge oklar, men polisen har spärrat av området för en teknisk undersökning.

– Det var förbipasserande som hittade honom och som larmade polisen. När patrullen kom dit kunde de inte avgöra dödsorsaken, så nu väntar vi på tekniker som ska titta på platsen, sa Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst på måndagseftermiddagen.

Slutgiltigt besked får vänta

Vid halv åttatiden på måndagskvällen var den tekniska undersökningen klar och det fanns inget som tydde på att mannen, som är i 55-årsåldern, hade utsatts för något brott. Kroppen ska dock genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsaken. Den avlidne mannen är identifierad och är i 55-årsåldern.

– Rubriceringen om misstänkt mord eller dråp kvarstår tills vi får slutgiltigt besked från den rättsmedicinska undersökningen, säger Peter Adlersson.

Hur länge dröjer det?

– Det ska vara klart inom ett par dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.