Under natten mot onsdagen avled en man i Trollhättan. Polisen har gripit tre personer, misstänkta för mord. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Svårt skadad man hittad i Trollhättan – avled på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot onsdagen hittades en svårt skadad man i Trollhättan. Mannen avled senare på sjukhus och polisen har nu gripit tre personer misstänkta för mord.

Det var klockan 00:29 under natten mot onsdagen som polisen larmades till Trollhättan där mannen, som var i 30-årsåldern, hittades svårt skadad.

– Räddningstjänst försökte rädda honom på plats, men han avled senare på sjukhus, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Tre gripna

Polisen tog in in sex personer för förhör. Ytterligare tre personer greps misstänkta för mord.

– De sex personerna som vi hämtade in för förhör släpptes under dagen och nu ska vi genomföra förhör med de tre gripna personerna, säger Hans-Jörgen Ostler.

De tre personerna anhölls av åklagaren senare på onsdagen, två på sannolika skäl misstänka för mord (den högre misstankegraden), och den tredje som skäligen misstänkt för mord, det rapporterar TTELA.

Under natten har polisens tekniker gjort beslag på platsen som nu ska analyseras. Vilken typ av beslag det handlar vill polisen inte säga.

Anhöriga till den avlidne mannen har blivit underrättade.

Rättelse: I en tidigare version hänvisade vi till en artikel i GT om relationen mellan två av de misstänkta och deras bakgrund. Informationen gäller ett annat fall och inte detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.