Foto: TT

Man hoppade från balkong efter lägenhetsbrand

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i natt i en lägenhet på Hisingen i Göteborg. En man fick köras med ambulans till sjukhus efter att han hoppat från balkongen för att undkomma elden och röken.

Det var vid halv tre som polisen larmades till en lägenhet i ett flerfamiljshus i Hisings backa på Hisingen. Enligt polisen brann det i en lägenhet och man påträffade mannen utanför huset när man kom fram till platsen efter att han hoppat från balkongen på andra våningen.

– Han ska ha skadat sig i benet och fördes med ambulans till sjukhus för att kunna röntgas, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

Branden spred sig inte från lägenheten och räddningstjänsten kunde omgående släcka i lägenheten. Händelsen utreds som mordbrand av polisen och en teknisk undersökning ska genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.