Man hotad och misshandlad – bestämde träff med kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En man blev under natten till onsdagen misshandlad och hotad av en man och en kvinna i en lägenhet i Vårgårda.

Han hade bestämt träff med kvinnan via internet.

Strax efter klockan 22 på tisdagskvällen får polisen larmet från sjukhuspersonal. Mannen har då kommit till sjukhuset NÄL i Trollhättan och berättar chockat om det som hänt honom.

Han kom tidigare under kvällen till en lägenhet i Vårgårda, där han träffade kvinnan, som han haft kontakt med under en period via nätet. Kvinnan försvann snabbt och en okänd man dök upp. Han var hotfull och aggressiv och krävde pengar. Han hade en väska med något som liknade ett vapen.

Blev tumult

– Mannen som dyker upp ska ha uttalat att han vill ha pengar, hotat till sig pengar, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

Mannen som bestämt träff med kvinnan försökte ta sig ut men det blev då tumult och både den misstänkta mannen och kvinnan slog besökaren. Men han lyckades till slut ta sig ut och körde bil till sjukhuset.

Grovt rån och vapenbrott

Polisen genomförde husrannsakan på adressen och hittade de båda misstänkta som greps.

– De sitter där i lägenheten och har fått sällskap med ytterligare en kvinna. Hon tas också med till förhör, säger Stefan Gustafsson.

De är nu misstänkta för försök till grovt rån och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.