Män hotade mellanstadieelever i klassrum i Göteborg

Publicerad

Under torsdagen tog sig två män in på en mellanstadieskola i Göteborg och hotade elever. Männen ska ha kommit in i ett klassrum under en pågående lektion och hotat att skada elevernas föräldrar.

Göteborgs-Posten skriver att de två männen trängt sig in på en kommunal mellanstadieskola under torsdagen. En av männen har en kriminell bakgrund och är pappa till ett av barnen i klassen.

Männen ska med grova ord ha hotat att göra elevernas föräldrar illa.

Meddelade föräldrar och gjorde polisanmälan

Efter händelsen skickade rektorn ett meddelande till föräldrar med barn på skolan om att man haft en incident på skolan som gjorde eleverna oroliga. Rektorn förklarade att de flesta elever inte var närvarande vid händelsen, och att man av integritetsskäl inte kan gå in på detaljer.

De berörda eleverna och deras föräldrar ska ha haft samtal med rektorn, och en polisanmälan har gjorts. Utredningsläget bedöms vara gynnsamt, uppger polisen för GP.

Under dagen kommer väktare att finnas på plats vid skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.