Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Taxichaufför skjuten till döds i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En manlig taxichaufför hittades skjuten till döds på en parkering i Bergsjön i Göteborg under natten mot söndagen. Polisen har inlett en särskild händelse.

Polisen fick larm från ett flertal personer om skottlossning runt 03.30-tiden under tidiga söndagsmorgonen. Mannen som arbetade som taxichaufför hade precis avslutat sitt arbetspass och parkerat bilen.

En förundersökning om mord har inletts och platsen är avspärrad för teknisk undersökning. I nuläget finns det ingen gripen eller misstänkt i ärendet.

– Vi är på plats och söker av området med hund och knackar dörr. Det finns inte så många vittnesuppgifter så finns det någon som sett något litet vill vi väldigt gärna få in det, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Inleder en särskild händelse

Mannen uppges inte vara känd av polisen sedan tidigare. Polisen har inlett en särskild händelse för att säkerställa tillräckliga resurser i ärendet. Man har dessutom ökat polisnärvaron i området.

– Vi arbetar med det här ganska intensivt eftersom det är en särskild händelse. Vi jobbar även med trygghetsskapande åtgärder i närområdet. Sedan får förundersökningen visa vad som har hänt, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Anhöriga är underrättade.

Nattens skjutning blir den 53:e dödsskjutningen i Sverige under 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.