Foto: Björn Andersson

Man ihjälskjuten

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades i natt skottskadad i Partille i närheten av Göteborg. Han fördes i ambulans till sjukhus där han konstaterades avliden, enligt polisen.

En man blev natten fredagen skjuten vid Galileis gata i Bergsjön, i nordöstra Göteborg. Vid två tiden då polisen fick larm om skottlossning. Därifrån transporterades han med bil till Gamla Kronvägen i Partille, dit SOS larmades vid 02.18.

Koppling till gängkriminalitet

Mannen fördes med ambulans till sjukhus och fär konstaterades det att han hade avlidit. Därmed blev han det femte dödsoffret i skottlossningarna i Göteborg i år.

Skottlossningar i Göteborg

– Brottsplatsen i Bergsjön är avspärrad och diverse fynd har gjorts, säger presstalesman Björ Blixter till SVT Nyheter Väst.

Den mördade är en 21-årig man som tidigare förekommit i utredningar kring gängkriminalitet i samband med Bergsjömålen.

Skottlossning tidigare i veckan

Senast i onsdags sköts en man i 25-årsåldern i Gamlestaden, i östra Göteborg, med flera skott på öppen gata. Den händelsen som tros höra ihop med konflikten mellan kriminella gäng i Göteborg. Om så är fallet även angående dödsskjutningen i natt har polisen ännu ingen kommentar till.

Ingen har gripits för mordet i natt och ännu har heller ingen gripits för mordförsöket i Gamlestaden i Göteborg i onsdags.

Anhöriga till mannen som dödades i natt har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet