• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Man knivhuggen i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har blivit knivhuggen vid Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. Mannen är allvarligt, men inte livshotande, skadad och har förts till sjukhus med ambulans.

– Det ska ha sprungit en man från platsen,säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen i Region Väst.

Larmet kom in till polisen 12.17 under tisdagen. Enligt uppgift ska mannen blivit knivhuggen utanför en restaurang. I samband med händelsen har en annan man setts springa därifrån.

Större avspärrning

Polisen är på plats med flera patruller och söker efter en misstänkt person. Foto: SVT

Polisen är på plats med flera patruller och söker efter en misstänkt person. Även helikopter används i sökandet.

– Vi har spärrat av ett större område och söker bland annat med hund, säger Peter Adlersson.

En teknisk undersökning kommer att genomföras.

För tillfället är händelsen rubricerad som försök till mord, alternativt grov misshandel.

Försökte skydda sig med händerna

Senare på tisdagseftermiddagen meddelades från sjukvården att mannen är allvarligt men inte livshotande skadad. Han ska ha blivit knivhuggen i magen och sedan på händerna när han försökt att skydda sig. Den skadade mannen har ännu inte kunnat höras av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.