Man knivskars i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

Strax före midnatt, natten till fredag larmades ambulans och polisen till en lägenhet på Opalgatan i Västra Frölunda i Göteborg. På plats möttes man av en man som blödde kraftigt från pannan.

Mannen som är i 35-årsåldern visade sig ha blivit knivskuren i pannan och blödde enligt polisrapporten kraftigt. Han fördes till sjukhus i ambulans. Hans skador ska enligt polisen dock inte vara livshotande.

I lägenheten fanns ytterligare en person som hördes som vittne av polisen. En man som lämnat lägenheten lite tidigare kunde efter en stund gripas i närheten som misstänkt för knivskärningen. Den misstänkte mannen är i 30-årsåldern och efter förhör anhölls han under natten av åklagare.

Hittade kniv

En kniv hittades också i närheten och togs i beslag.

– Vi hittade även den här kniven som ska ha används, den var slängd utomhus i närheten av lägenheten, säger polisen presstalesperson Peter Adlersson.

Lägenheten har nu spärrats av för en teknisk undersökning. Dessutom har en förundersökning om försök till dråp inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.