Man knivskars i könsorganet – 23-åring åtalas

Publicerad

En 23-åring kommer att åtalas för bland annat mordförsök efter att ha attackerat en man med kniv och skurit honom i könsorganet, rapporterar Borås Tidning.

Angreppet skedde nattetid den 17 november i samband med att den 23-årige mannen gjorde ett oannonserat besök hemma hos sin exflickvän i Borås, där även den utsatte mannen befann sig.

– Det var väldigt rått och ingenting man vill råka ut för. Brottet sticker ut. Det har inte funnits några andra kända fall som jag har kunnat titta på och sett hur de gått tillväga, säger vice chefsåklagare Ove Jäverfält till tidningen.

Offret har vårdats på sjukhus efter knivskärningen men utredningen inväntar fortfarande besked om hur skadan kommer påverka honom i framtiden.

– Jag har fått intyg från läkaren som tittade på skadorna initialt och hur allvarligt det var. Den läkaren skriver att mannen kommer få bestående men, men på vilket sätt och i vilken omfattning får en annan läkare uttala sig om, säger Ove Jäverfält.

Motivet bakom mordförsöket är inte känt men enligt polisen finns det inget som tyder på att det var planerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.