En man i 20-årsåldern knivskars i ansiktet i Kungälv sent under tisdagskvällen. Foto: Linus Olsson

Man knivskuren i ansiktet i Kungälv

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern uppges ha knivskurits i ansiktet av flera personer i Ytterby i Kungälvs kommun. Efter en stor sökinsats med hund och helikopter har en person gripits och anhållits.

– Det är en man som kan ha haft samröre med det här, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen

Polisen larmades om händelsen vid klockan 21.50.

– Vi har fått samtal från flera olika inringare om att man har skrikit och gapat utomhus. När vi kommer dit så visar det sig att en kille i 20-årsåldern blivit knivskuren i ansiktet, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen till GP.

Knivvåldet

Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Han uppges inte vara allvarligt skadad.

– Han var vaken och talbar när han blev lastad av ambulans, säger Martina Saghamre till SVT Nyheter.

Sökinsats med hund och helikopter

Minst två misstänkta gärningspersoner tros lämna platsen i en bil och polisen inledde en sökinsats med hundpatruller och helikopter. Runt klockan 02 avvecklades insatsen.

– Vi har hämtat in en person till förhör. Det är en man som kan ha haft samröre med det här, säger Saghamre.

Huruvida mannen är gripen och vad misstankarna gäller kan polisen i nuläget inte kommentera.

Polisen uppger att man har gjort vissa fynd på brottsplatsen, men vad de består av vill de inte gå in på. Ingen kniv ska dock ha hittats.

Åklagare har inlett en förundersökning gällande grov misshandel, alternativt försök till rån eller utpressning. Under onsdagsmorgonen meddelar polisen att den gripne misstänkte är anhållen.

– Vi vet fortfarande inte exakt hur många som varit inblandade i det här. Vi vet heller inte vad bråket handlade om, den skadade pratar inte med oss, säger Stefan Gustavsson, polisens presstalesperson i region väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivvåldet

Mer i ämnet