Foto: Foto SVT

Man knivskuren i centrala Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Det har skett ett misstänkt mordförsök i centrala Uddevalla. En man med knivskador är förd till sjukhus. En man i 20-årsåldern är nu anhållen misstänkt för försök till mord efter att självmant gått till polisen.

Polisen söker efter en man som knivskar en annan man i centrala Uddevalla vid 15.30-tiden på torsdagseftermiddagen.

 Den knivskurne mannen har fått skador på ryggen och i ansiktet. Gärningsmannen ska ha sprungit från platsen.

– Vi har flera polisenheter på plats och eftersöker gärningsmannen. Det är en pågående insats, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen klockan 16.20. 

Den skadade mannen har förts med ambulans till sjukhus. Enligt polisen finns det vittnen till händelsen och trots att ingen ännu är gripen så ser utredningsläget bra ut.

Brottsplatsen var avspärrad under kvällen pågick en teknisk undersökning på platsen. Vid 20.30 meddelar polisen att avspärrningarna är hävda och att ingen misstänkt ännu är gripen. Den skadade mannen vårdas fortfarande på sjukhus.

Gick självmant till polisen

En man i 20-årsåldern är nu anhållen misstänkt för försök till mord.

– Den misstänkte kom själv in till polishuset sent igår kväll, säger Matias Hasselström, jourhavande förundersökningsledare på polisen iUddevalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.