Man knivskuren i magen på Angereds torg

Uppdaterad
Publicerad

En man knivskars i magen på Angereds torg i Göteborg vid lunchtid på lördagen. Vittnen ska ha sett flera personer försvinna från platsen i samband med händelsen. Två personer har anhållits misstänkta för försök till mord.

Klockan 12.30 på lördagen fick polisen larm om att en man knivskurits i magen. Mannen påträffades utanför Skatteverket på Angereds torg.

– Flera patruller och ambulans åkte till platsen där, och han blödde kraftigt när vi kom fram, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisregion Väst till SVT Nyheter.

Sökt med helikopter och hundpatrull

Den knivskurne mannen var enligt polisen kontaktbar i samband med att han fördes till sjukhus med ambulans. Vid 13-tiden hade polisen påbörjat en insats för att söka på en eller flera gärningsmän. Inledningsvis användes helikopter i sökinsatsen.

– Vi fortsätter söka på platsen och jobbar på med de uppgifter vi får in löpande. Vi är där med flera resurser, bland annat hundpatrull, sade Fredrik Svedemyr vid 14.30-tiden på lördagen.

Vittnen har, enligt polisen, setts personer lämna Angereds torg i samband med den misstänkta knivskärningen.

– Det rör sig om en handfull personer. Men det är oklart vilken koppling personerna har till händelsen.

Två personer anhållna

Under lördagskvällen anhölls två män, båda misstänkta för försök till mord.

– Strax innan klockan sju i går plockade vi in en man i 40-årsåldern på förhör, och strax efteråt så valde åklagaren att anhålla honom misstänkt för försök till mord, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedmyr.

Senare under kvällen greps ytterligare misstänkt, en man i 30-årsåldern.

– Vi kunde identifiera männen efter vittnesuppgifter på platsen och den andre mannen kunde vi gripa i en lägenhet på Hisingen strax innan midnatt, säger Fredrik Svedmyr.

Är männen kända av polisen sedan tidigare?

– Det har jag i nuläget inga uppgifter om, säger Fredrik Svedmyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.