Foto: SVT

Man lämnad vid sjukhus med stickskador – avled av skadorna

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår teknisk undersökning av platsen i Mellerud där det ska ha varit ett gängbråk under natten till måndagen, där en man senare avled av stickskador. Den nu avlidne mannen skjutsades till sjukhuset av sina vänner.

– De som körde bilen har sagt till polispatrullen att det hade varit gängbråk i Mellerud, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Väst.

Det var vid halv ett-tiden i natt som polispatrullen fick syn på en bil som kom körandes i hög hastighet mot Bäckefors i Bengtsfors kommun.

Polisen körde efter för att kontrollera fordonet och såg att bilen stannade vid sjukhuset i Bäckefors.

Där bar tre män in en fjärde man som var medvetslös. Personal på sjukhuset påbörjade hjärt- och lungräddning på mannen.

Män i 20-30-årsåldern

Polisen fick sedan uppgifter från männen som varit i bilen med den skadade att ett bråk hade uppstått i Mellerud tidigare under natten mellan söndag och måndag. Bråket ska ha uppstått mellan två gäng, enligt uppgifter till polisen.

– Vi har talat med personerna som har kört bilen med den nu avlidne mannen, och de säger att de har varit i bråk med ett annat gäng, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Polisen ska under måndagen genomföra tekniska undersökningar vid platsen där bråket ska ha varit. Enligt polisens hemsida ska män i 20-30-årsåldern ha varit inblandade i bråket som ledde till mannens död.

Mannen har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade. En förundersökning gällande mord alternativt dråp är inledd.

Det finns ännu ingen gripen eller misstänkt i fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.