En hissreparatör skadades mycket allvarligt i en arbetsplatsolycka i Nordstan i Göteborg. Polisen ska utreda händelsen. Foto: SVT

Man livsfarligt klämd i hiss i Nordstan

Uppdaterad
Publicerad

En hissreparatör klämdes fast i samband med arbete på en hiss inne i Nordstans köpcentrum i Göteborg. Räddningstjänsten fick loss mannen som fördes till sjukhus med livshotande skador.

Larmet om olyckan kom klockan 15.34 på tisdagen. Både polis, ambulans och räddningstjänst kallades till en affär inne i köpcentret, där olyckan skett.

– Det är en reparatör som skadats allvarligt, vad jag förstår. Det kan ha rört sig om service, underhåll eller reparation, jag har ingen aning. De brukar ju stänga av hissmotorn då, men något har uppenbarligen gått fel, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Räddningstjänsten fick till slut loss mannen, som fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Därifrån meddelades senare att mannen var livshotande skadad.

Polisen har nu inlett en förundersökning om arbetsplatsolycka och spärrat av platsen för teknisk undersökning. Förhoppningen är att den bland annat ska kunna ge svar på hur olyckan kunde inträffa.

Fotnot: På onsdagseftermiddagen, ett dygn efter olyckan, är den skadade mannens tillstånd enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset ”allvarligt men stabilt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.