Man misstänks ha blivit påkörd med avsikt i Falköping

Uppdaterad
Publicerad

Sent på torsdagen larmades polis och ambulans till vad som först troddes vara en trafikolycka i Falköping. En man i 20-årsåldern hade blivit påkörd. Men snart väcktes misstankar om att påkörningen varit avsiktlig och senare greps två personer, misstänkta för försök till mord.

Larmet kom klockan 22.17. En ung man hade blivit påkörd av en personbil när han skulle gå över Wetterlingsgatan i Falköping. Men när polisen kom till platsen framkom uppgifter som tydde på att det varit bilförarens avsikt att köra över mannen. Det är ännu oklart om de uppgifterna kom från målsägaren själv, vittnen eller övervakningskameror.

– Uppgifterna gjorde att två personer sedermera greps och anhölls av åklagaren för försök till mord. Åtminstone en av dem har befunnit sig i bilen men jag kan inte säga om båda har gjort det, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Den påkörde mannen fördes med ambulans till sjukhus. Hans skadeläge är okänt. Även i övrigt är det än så länge ont om uppgifter.

– Vi är lite förtegna om det hela eftersom utredningen är i ett tidigt skede och förundersökningsledaren behöver mer tid innan vi kan presentera mer, säger Hans-Jörgen Ostler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.