– Förhoppningen är att få möta Sverigedemokraterna i debatt framöver, säger Hanna Wigh, riksdagsledamot som lämnar SD. Foto: TT

Man misstänkt för brott mot avhoppad SD-kvinna

Publicerad

En man är misstänkt för grov skadegörelse hemma hos den avhoppade SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh, uppger åklagaren för Ekot.

– Han misstänks för skadegörelse hos Hanna Wigh. Han är misstänkt på sannolika skäl. Men jag säger ingenting om gärningen, säger åklagaren Ewamarie Häggkvist, på Riksenheten för säkerhetsmål.

GT uppger att det rör sig om en man som tidigare har haft förtroendeuppdrag för SD i Västsverige, men som enligt den lokala distriktsordföranden inte företräder partiet i dag.

En bil ska ha slagits sönder

Hanna Wigh hoppade av Sverigedemokraterna i samband med att hon berättade om sexuella övergrepp från en partikamrat och några veckor senare utsattes hennes hem i Falköping för skadegörelse.

Enligt Wigh slogs en bil sönder och en brandsläckare hade kastats in genom ett fönster.

Mannen är inte frihetsberövad och åklagaren vill inte säga om han erkänner eller förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.