Polisen misstänker att kvinnan som hittades död i en lägenhet i Gårdsten har mördats. Foto: TT

Man mördade sin flickvän – med träningsredskap

Publicerad

En man i 30-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på sin flickvän i en lägenhet i Göteborg i fjol. Kvinnan ska enligt vänner och familj varit rädd för att lämna mannen.

I september förra året hittades den svårt misshandlade kvinnan död i mannens lägenhet i Gårdsten. Kvinnans kropp hade ett mycket stort antal skador som kan ha bidragit till hennes dödsfall, men dödsorsaken har konstaterats vara revbensbrott som skadat hennes lunga.

Mannen i 30-årsåldern har erkänt att han slagit henne med en så kallad chinsstång, ett träningsredskap i form av ett metallrör. Tingsrätten beskriver i domen hans attack mot kvinnan på följande sätt: ”Våldet har varit helt besinningslöst och måste mot bakgrund av det stora antalet skador ha pågått under en tämligen lång tid.”

Var för rädd för att lämna honom

Kvinnans familj och vänner har uppgett att hon var väldigt rädd för den dömde mannen och ville lämna honom, men hon vågade inte. Mannen ska enligt vännerna ha misshandlat henne allvarligt vid flera tillfällen. Det är uppgifter som tingsrätten ansett trovärdiga och som tillsammans med andra bevis nu får honom fälld för grov fridskränkning.

En familjemedlem har bland annat uppgett att mannen var: ”våldsam, hotfull, svartsjuk och kontrollerande”

Dagen innan kvinnan mördades uppger en vän att kvinnan var på väg att lämna mannen. Hon sov över hos vännen, men återvände till lägenheten morgonen efter för att hämta sin väska med sina saker. Den kvällen misshandlade mannen henne till döds.

Döms till livstids fängelse för mord

Nu döms mannen till fängelse på livstid för mord och grov fridskränkning. Mannen döms för att ha misshandlat kvinnan vid fyra tillfällen före mordet.

Om mannen eventuellt skulle friges från fängelsestraffet har tingsrätten beslutat att han ska utvisas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer