Man orsakade två olyckor – hotade sedan andra förare

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-års åldern orsakade två trafikolyckor under lördagskvällen. Först vid Fiskhamnsmotet i Göteborg och sedan i höjd med Partille. I samband med olyckorna uppträdde mannen hotfullt.

Vid 16:30 krockade två bilar vid Fiskhamnsmotet. När föraren av den ena bilen valde att tillkalla polis avvek den andra föraren från skadeplatsen.

– En man i 55-årsåldern blir först arg och hotar den andra föraren verbalt innan han lämnar platsen, säger Johas Josarp, vakthavande befäl vid polisen.

”Tar fram ett knivliknande föremål”

Mannen fortsatte sedan sin färd, och omkring 30 minuter efter den första olyckan, orsakar mannen ytterligare en trafikolycka. Denna gång i höjd med Partille. Föraren av den påkörda bilen beslutar sig för att köra efter mannen i 55-årsåldern. En konfrontation sker sedan mellan bilisterna på en parkering vid Aspen station i Lerum.

– Mannen i 55-årsåldern tar fram ett knivliknande föremål och hotar den andra bilisten, säger Johas Josarp.

Polis kallas till platsen och kan snabbt gripa mannen som nu misstänks för bland annat försök till grov misshandel, brott mot knivlagen, olaga hot, smitning samt rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.