Man rånad och slagen av maskerade män

Uppdaterad
Publicerad

En man blev under lördagsnatten utsatt för ett misstänkt grovt rån i Hisingsbacka. Två beväpnade gärningmän hotade honom med ett pistolliknande föremål och utdelade slag innan de tog hans bil och tillhörigheter, enligt polisen. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet.

En man blev inatt rånad på sina tillhörigheter och sin bil vid tretiden under natten mot lördagen. Det var på en mack på Exportgatan i Hisingsbacka, Göteborg, som två maskerade gärningsmän konfronterade honom.

– De har hotat med det här pistolliknande föremålet och slagit mannen. Sedan har de tagit bilen och lämnat macken på E6.an, sannolikt i norrgående riktning, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen.

I nuläget är ingen gripen eller misstänkt. Polisen har ingen information om de båda gärningsmännen.

– Vi tittar bland annat på om det kan finnas kameror på området, så får vi se vad vi kan komma fram till utredningsvägen.

Misstänkt grovt rån

En anmälan om grovt rån samt tillgrepp av förskaffningsfordon är upprättad.

Mannen som utsattes för brottet har inga allvarliga fysiska skador enligt polisen, men fördes till sjukhus efter händelsen.

– Det är ju naturligtvis en otäck händelse att vara med om som säkerligen kan sätta andra typer av spår. Så det är obehagligt såklart, säger Svedemyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.