Foto: Tomas Singer

Man attackerade ambulanspersonal – sköts av polis

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits av polis i en ort i Ale utanför Göteborg. Mannen ska först ha gått till attack mot ambulanspersonal och huggit en av dem i huvudet. En annan är skadad av glaskross.

Det var vid 15.30-tiden som ambulans larmades till en bostad i Ale där en man i 20-årsåldern uppgavs ”må psykiskt dåligt”.

– När ambulansen kom till platsen gick mannen genast till attack med en kniv eller ett föremål i metall. En ur personalen träffades i huvudet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Väst.

Ambulanspersonalen ska ha blött kraftigt från huvudet. Även en annan ur ambulanspersonalen är skadad efter att ha skurit sig på krossat glas.

– Strax efter kom en polispatrull fram. Det uppstod då en hotfull situation och patrullen avlossade verkanseld, säger Peter Adlersson.

Oklara skador

Mannen är förd till Sahlgrenska, och hans tillstånd beskrivs som livshotande. Ingen av ambulanssjukvårdarna har behövt uppsöka sjukhuset för sina skador.

Händelserna ska ha utspelat sig i och utanför en bostad, det är oklart om mannen skjutits i bostaden eller utomhus.

Platsen är avspärrad och polisen gör en teknisk undersökning.

Poliserna tagna ur tjänst

Polispatrullen som sköt mannen är tagna ur tjänst. 

– Man ska prata med dem så klart och höras om vad som har hänt. Händelsen kommer att utredas av särskilda åklagarkammaren som alltid vid den här typen av händelser, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.