Efter skjutningen genomförde polisen teknisk undersökning på platsen. Foto: TT

Man skjuten i benet – skulle köpa narkotika

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades skottskadad i centrala Göteborg under natten mot tisdagen. Enligt polisen handlar det om ett knarkköp som gått fel.

Larmet om att mannen var skottskadad och låg på marken i Linnéstaden i centrala Göteborg kom till polisen 00.33 på natten mot tisdag.

– När vi kommer dit säger han själv att han har blivit skjuten i benet och legat på marken i en timme och fördes då till Sahlgrenska för vård, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region väst.

Skottlossningar i Göteborg

På tisdagsmorgonen uppger Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour att mannens tillstånd är stabilt.

Skulle köpa narkotika

Enligt polisen ska mannen träffat en annan person för att köpa narkotika och sedan blivit skjuten. Efter skottet har gärningsmannen försvunnit och det är oklart om någon har pekats ut för dådet.

– Den skadade mannen var talbar när vi kom till platsen men jag kan inte säga något om han pekade ut någon, det får förhör ge, säger Brehm.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och under natten har man genomfört en teknisk undersökning på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet