En man skjuten i Sollebrunn

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits i Sollebrunn i Alingsås kommun under natten mot torsdagen. Polisen säger att personer inblandade i händelsen har en relation till varandra.

Det var vid 00.30-tiden som polisen larmades till en lägenhet i Sollebrunn. Där fann patrullen en skottskadad man och två andra personer.

– De två personerna greps men en tredje person är på fri fot. Det kan vara så att det är den tredje personen som har hållit i vapnet, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Den skjutne ska vara vid medvetande och inte allt för allvarligt skadad. Han ska ska vara träffad i ena axeln.

Insats pågår

Polisen vill inte säga exakt vad för vapen han blivit skjuten med. Det finns heller inga närmare uppgifter om vad bråket ska ha handlat om.

Vad har offer och förövare för relation till varandra?

– Det går jag inte in på, säger Johan Josarp.

Bostaden är nu avspärrad och en teknisk undersökning ska genomföras. Polisen söker med flera patruller efter personen som flytt.

Händelsen utreds som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.