En person har påträffats död i Vänersborg. Foto: Mikael Berglund

Man sköts ihjäl i Vänersborg – anhållna förnekar brott

Publicerad

Under fredagen kommer det att fattas beslut kring häktning på de fyra personer som anhållits misstänka för det misstänkta mordet i Vänersborg.

– Vi har hållit förhör. De förnekar brott, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen för grova brott i Fyrbodal.

De fyra personer som på onsdagseftermiddagen greps misstänka för mord, alternativt dråp, efter att en man i 25-årsåldern hittats död i ett område i Vänersborg tidigare i veckan, nekar till brott.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som samtalet till SOS inkom om händelsen.

– Det var en person som ringde och berättade lugnt vad det var som hade hänt. Det var ett väldigt märkligt samtal där personen lät lite tagen av stundens ansvar och erbjöd att polisen kunde få prata med en annan person som befann sig i bostaden, för att få mer förtroende för storyn, har Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, tidigare berättat för SVT.

Mannen i 25-årsåldern påträffades utomhus i ett idylliskt bostadsområde i Vänersborg.

Gripandet i bostaden ska enligt polisen ha gått lugnt till och samtliga ska ha varit samarbetsvilliga.

På onsdagen bekräftade Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen för grova brott i Fyrbodal, att man tagit vapen i beslag vid gripandet och att offret hade blivit skjuten.

Nekar till brott

Under torsdagen pågick förhör med de misstänka. Även en teknisk undersökning vid platsen pågick som kommer att fortgå även under fredagen.

– Vi har hållit förhör. De förnekar brott. Vi kommer förmodligen att få ett besked kring ett ställningstagande kring häktning i dag, säger Sten-Rune Timmersjö.

De gripna och anhållna personerna är två kvinnor, en i 60-årsåldern och en i 30-årsåldern i och två män i 30-årsåldern. Samtliga befann sig i en lägenhet i anknytning till platsen där den döda mannen påträffades.

Tre av dessa personer är skäligen misstänkta för mord och en person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.