Återinförandet av vårdbiträden engagerade många på sociala medier. Foto: TT

Många reaktioner på återinförandet av vårdbiträden

Publicerad

I helgen rapporterade vi om att yrkesgruppen vårdbiträden ska återinföras i Göteborg stad. Detta i hopp om att nyanlända ska lyfta hemtjänsten. Ämnet har lett till många reaktioner på SVT nyheter Västs Facebook-sida.

Engagemanget handlar om att yrkesgruppen vårdbiträden ska återinföras. Det rör sig om en ny utbildning som enbart vänder sig till nyanlända, med detta hoppas man kunna vända den negativa trenden och erbjuda en bättre och mer stabil hemtjänst i Göteborg stad.

Vi har fått många kommentarer i sociala medier. Så här skriver till exempel Karin:

”I många kulturer finns respekten för äldre faktiskt kvar. Tror verkligen på detta förslag.”

Lisa skriver:

”Först ser man till att alla är uskor och sedan skapar man en ny kategori att ge mindre lön?????”

Agneta skriver:

”Mycket bra att vårdbiträden återinförs! En ettårig utbildning med extra språkstöd – och engagerade studenter – som vill arbeta och kommer att få jobb direkt! Hoppas fler kommuner och landsting också inför vårdbiträdesutbildning! Mycket bra, Göteborg!”

Millan skriver:

”Hade det inte varit bättre att höja statusen/lönen för de som jobbar i hemtjänsten??! Istället för att plocka in folk ur en viss ”kategori” för att fylla upp platserna.. Det viktigaste är väl ändå att ”rätt” personer hamnar där, de som vill och som tar väl hand om de gamla!!! Det är liv det handlar om..”

Alf skriver:

”Dom positiva tongångarna genomsyrar inläggen. Det målas gärna fan på väggen innan man startar upp verksamheten. Varför inte vänta och se, tror detta blir jättebra för alla parter.”

Inga skriver:

”Satsa då i första hand på att de skall lära sig svenska innan de skickas hem till äldre.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer