Katerina och Miroslav Petrovic sörjer sin mördade son Petar och anordnade en manifestatopm mot våldet i Göteborg. Foto: SVT/Stefan Höglund

Hundratals hedrade Petars minne

Uppdaterad
Publicerad

Petar Petrovic sköts ihjäl på krogen i Biskopsgården. På lördagen anordnade hans föräldrar en manifestation mot våld och segregation.

Tjugoårige Petar Petrovic var på väg ut från restaurangen på Vårväderstorget när två män stormade in i lokalen och började skjuta omkring sig. Petar hamnade i vägen för kulorna. Han och en annan man dödades. Ytterligare åtta personer skadades i skottdramat den 18 mars.

På lördagen anordnade Petars föräldrar en antivålds-manifestation i Biskopsgården. Vid lunchtid tågade flera hundra personer till Vårväderstorget där det väntades tal och musik.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

– Jag tror att Petar finns här bland oss idag och han hjälper oss med arbetet vi har framför oss med att få stopp på våldet, säger Petars mamma Katerina Petrovic till SVT nyheter Väst.

– Jag hoppas att föräldrar ska vakna upp, säger Miroslav Petrovic, pappa till Petar.

– Staten kan också hjälpa till men det första vi måste jobba med är föräldrarna.

Tre personer sitter häktade misstänka för grovt vapenbrott, och utreds för misstänkta kopplingar till skjutningen på Vårväderstorget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Mer i ämnet