• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Foto: TT

Mannen i Högsbo fortfarande på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Polisen var under förra veckan att relativt säkra på att de hade identifierat den man som begår sexuella övergrepp på kvinnor i Högsbo. Nu backar man.
– Vi var ju ganska säkra på att det var rätt gubbe, men det var det inte, säger Lennart Ronnebro, kriminalkommissarie.

Det var i december månad ifjol som anmälningarna om sexuella överfall på allmänna platser i Högsbo började komma in till polisen. Polisen kunde snart konstatera att minst tre av kvinnorna hade blivit överfallna av en och samma man, och att det inte var omöjligt att samma man även hade begått de övriga övergreppen.

Efter tydliga signalement trodde sig polisen, genom övervakningsbilder i butiker, ha identifierat gärningspersonen – och under förra veckan bedömdes ett gripande vara nära förestående.

Nu backar man.

– Vi var ju ganska säkra på att det var rätt gubbe, men det var det inte, säger Lennart Ronnebro, kriminalkommisarie vid polisen i region Väst.

Engagerade poliser

Ronnebro menar emellertid att det bara är en tidsfråga innan rätt man grips.

– Det är såpass liten geografisk yta, så det är bara en tidsfråga. Sedan har vi många engagerade kollegor ute på plats. Så om han inte blir skrämd av massmedia tror jag att vi kan göra ett gripande snart. Jag tror inte att han kan hålla sig.

SVT Nyheter Väst har pratat med Alicia, en av kvinnorna som blivit överfallna. Efter övergreppet gjorde hon ett inlägg på en lokal Facebook-grupp, och det var på det sättet som det visade sig att hon inte var ensam.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer