Mest sedda nyhetsklippen år 2018

Uppdaterad
Publicerad

Värmetest i bil, bränder och byggnadsställningar som rasat. Vad minns du av nyhetsåret som gått? Här har du en topplista på årets mest sedda klipp hos SVT Nyheter Väst.

1. Säljaren hoppades på en ny kund – men det slutar med att han lägger på luren. När han inser att han ringt en journalist som granskar telefonförsäljning vänds säljsamtalet upp och ned på en sekund.

2. Ett 40-tal personer evakuerades från sina hem när en brand härjade på Björkö i Göteborgs skärgård början på augusti. På drönarbilderna kan man se hur terrängen är mörk och nedbrunnen där elden drog fram.

3. En byggställning rasade i centrala Göteborg. Företaget som satte upp byggställningen uteslöts från Sveriges Byggindustrier. Men ställningsraset ska inte ha varit skälet till uteslutningen.

4. Hundar som lämnas i bil kan fara illa under sommaren. 23 graders värme kan göra luften i en bil 85 grader varm, enligt beräkningar från länsstyrelse. SVT Nyheter Västs reporter satte sig i en bil en varm sommardag på SVT:s parkering. Så länge stod hon ut.

5. Fjällkon Lotta i Göteborg är en höjdare på fotboll. Ett filmklipp på hennes medryckande glädje när hon sparkar boll spreds snabbt i sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.