Efter olyckan samlades resten av styrkan i närheten av olycksplatsen. Då hade ett antal förts till sjukhus och vårdcentral med lindriga skador. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Militärfordon missade avfart – Nio skadade efter krock

Uppdaterad
Publicerad

En planerad militärövning norr om Uddevalla fick ett abrupt slut innan den ens börjat. En sen manöver orsakade nämligen en krock mellan tre militärfordon, med många skadade.
– Det är tur att det bara blev lindriga skador, säger Johan Lidman på Försvarsmakten.

Enligt Försvarsmakten skedde olyckan när militärfordonen var på väg till en övning vid Sågebackens skjutfält norr om Uddevalla på tisdagseftermiddagen. De aktuella fordonen var inga stridsfordon utan militära transportfordon av typen Geländerwagen.

– Tydligen var det en bil som missade en avfart och gjorde en kraftig inbromsning som de andra inte var beredda på, säger John Lidman, kommunikationschef vid Skaraborgs flygflottilj.

En person fick föras till sjukhus och ytterligare åtta eller nio personer fördes till vårdcentral för omplåstring. Enligt Försvarsmakten är det delar av Sveriges Mali-styrka, som snart ska sändas ner, som drabbades av olyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer