Minderåriga gjorde inbrott i matbutik

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 02.00 under natten till måndag kunde tre minderåriga gripas efter att ett larm från en Coop-butik i Lilla Edet avlösts. Ungdomarna som greps ska ha gjort inbrott i butiken och bland annat fått med sig snus och rakblad.

Väktare och polis kom till platsen strax efter att larmet avlösts. Efter att vittnen sett flera ungdomar röra sig från platsen kan polisen gripa tre unga pojkar med hjälp av sökhund.

Eftersom de tre ungdomarna var under 18 år kördes de efter gripandet hem till sina vårdnadshavare. Polisen misstänker dock att fler var involverade i inbrottet.

Det pratades om att fem-sex stycken har sprungit från platsen. Vi ska under dagen se om vi kan få fram vilka de andra är genom förhör och annat, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.